Novosti

Rođendan Kluba oboljelih od raka prostate

U protekla tri desetljeća povećana je učestalosti raka prostate u Republici Hrvatskoj pa je rak prostate danas najčešće sijelo kod muškaraca u našoj državi. S druge strane, postoje naznake smanjenja mortaliteta od te bolesti, što je u skladu s trendovima u razvijenim zemljama Zapada i rezultat pojačane osviještenosti hrvatske populacije o važnosti rane dijagnostike raka prostate, usvajanja novih modaliteta liječenja te poboljšanja suradnje specijalista koji se bave liječenjem te bolesti.

Veliku ulogu u podizanja svjesnosti o važnosti ranog otkrivanja raka prostate, poboljšanja kvalitete liječenja oboljelih kao i davanju potpore oboljelim članovima i njihovim obiteljima u Međimurskoj županiji ima Klub oboljelih od raka prostate, osnovan u prosincu 2010. godine.

Povodom obilježavanja dvanaestog rođendana Kluba, 26. je listopada održan sastanak kojem su uz članove kluba nazočili predsjednik Županijske lige prim. dr. Hussein Saghir, dopredsjednica Lige dr. Renata Kutnjak Kiš, tajnica Lige psihologinja Irena Šestak, stručni suradnik Kluba dr.mr.sc. Antonio Plešnar i dr. Snježana Permozer Hajdarović, članica Predsjedništva Lige.